Slikar  

 

Goran Štimac - Biografija

Izložbe umjetnika:
Godine 1959. rođen u Rijeci. Godine 1986, diplomirao likovne umjetnosti na Pedagoškom fakultetu u Rijeci. Godine 1988. diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, odjel kiparstva, u klasi prof. Marije Ujević. Godine 1992. odlazi u Beč, gdje se upisuje na Visoku školu za primijenjenu umjetnost, kiparski odsjek kod profesora Bertonija, sa statusom gosta studenta.
Iste studijske godine upisuje fakultativno studij scenografije kod profesora Wondera na Akademiji likovnih umjetnosti u Beču. 1994. sudjeluje kao kipar na izradi scenografije igranog filma u produkciji "Walt Disney" u Beču.
Od 1994. do 1995. stalno je zaposlen u specijaliziranoj kiparskoj radionici Austrijskoga državnog teatra u Beču, gdje sudjeluje u izradi scenografija za više od dvadeset premijernih djela Austrijskog teatra i Bečke opere. Godine 1996. zapošljava se na Pedagoškom fakultetu pri Odsjeku za likovne umjetnosti.
2004. Goran Štimac imenovan je za privremenog dekana Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. 2006., Vijeće Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci imenovalo ga je dekanom Akademije. 2008. Ponovo je izabran za dekana Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.
 
O nama Publikacije Bienale Međunarodni susreti Novosti Izložbe Biografije Kontakt
Sva prava pridržana © Galerija Kula 2009
Galerija kula
Povratak na pocetnu stranicu Pošaljite nam e-mail
English Hrvatski
Goran Štimac

Goran Štimac