Slikar  

 

Vasilije Josip Jordan - Biografija

Izložbe umjetnika:
Vasilije Josip JORDAN rođen je 1934. godine u Zagrebu. Školu primijenjenih umjetnosti (1953) i Akademiju likovnih umjetnosti (1958.) diplomira u klasi prof. Lj. Babića. Od 1960. započinje njegova profesionalna karijera samostalnog umjetnika. Do sada je izlagao na skupnim izložbama tri stotine puta dok je samostalne izložbe održao u svim značajnim kulturnim centrima Europe (Paris, Bruxelles, Milano, Kôln, Rim, Laussane, Stuttgart, Padova, Venecija, Bologna, Dubrovnik, Split, Osijek, Varaždin, Ljubljana Ud. Dobitnik je brojnih nagrada za slikarstvo, između ostalih nagrade grada Zagreba za 1969-, te godišnje nagrade "Vladimir Nazor" 1992. O Jordanovom slikarstvu snimljeno je nekoliko kratkometražnih dokumentarnih filmova, autora Bešlića, Sedlara, Galica, Mehečića i drugih.
Mladinska knjiga iz Ljubljane, Grafički zavod Hrvatske i Galerie lsy Brachot iz Bruxellesa 1982. izdaju monografiju "Jordan " sa tekstovima Patrica Waldberga, Josipa Depola i M. Peića.
Također je 1989. u izdanju biblioteke PRIZMA (B. BiSkupić) izašla monografija o Jordanovom slikarstvu sa tekstom T. Maroevića. Kao suautor pojavljuje se u pjesničko-grafičkim mapama sa značajnim književnicima i pjesnicima u nas, kao što su Katunarić, Kljenak, Tomasović, Bratulić.
 
O nama Publikacije Bienale Međunarodni susreti Novosti Izložbe Biografije Kontakt
Sva prava pridržana © Galerija Kula 2009
Galerija kula
Povratak na pocetnu stranicu Pošaljite nam e-mail
English Hrvatski
Vasilije Josip Jordan

Vasilije Josip Jordan