Kipar  

 

Gerard Titus-Carmel - Biografija

Gérard Titus-Carmel


Rođen 10. listopada 1942. godine u Parizu. Živi i radi u Oulchy-le-Château, u pokrajini Aisne. Studira na školi Boulle u Parizu od 1958. do 1962. godine. Prvu je samostalnu izložbu imao 1964. godine. Slikar, dizajner i graver, izlagao je na oko 500 skupnih izložaba i na više od 250 samostalnih izložaba – od čega desetak retrospektiva – bilo mu je posvećeno diljem svijeta, gdje su njegova djela zastupljena u stotinjak muzeja i javnih zbirki. Ostvario je monumentalna djela za Ministarstvo financija u Parizu, Grand Hall Olivier Messiaen de la DRAC Champagne-Ardenne u Châlons-en-Champagne i Kongresnu palaču u Nantes-u.

On je službeno predstavljao Francusku na brojnim međunarodnim manifestacijama od kojih na Bienalu u Parizu (1969.), Expo ’70 (Osaka, 1970.), Bijenale u Aleksandriji (1972.), « Amsterdam-Pariz-Düsseldorf » (Muzej Guggenheim, New York, 1972.), Dokumenta VI (Cassel, 1977.), Europski dijalog (Bijenale u Sidney-u, 1979.), Biennale Internazionale d’Arte (Venecija, 1972. i 1984.), « Umjetnost u Francuskoj: stoljeće izuma » (Moskva, Lenjingrad, 1989.), « Suvremena umjetnost u Francuskoj » (Svjetska izložba u Séville-i, 1992.), itd.
On je i graver, sudjelovao je na najpoznatijim međunarodnim izložbama grafike, kao što su bijenale u Ljubljani, Krakovu, Tokiju, Beču, Grenchen-u, Biella-i, Bradford-u, Baden-Baden-u, Pragu… Ilustrirao je znatan broj djela pjesnika i pisaca, a i sam je do sada objavio pedesetak knjiga, od čega više od dvadeset zbirki poezije i eseja o umjetnosti i književnosti.

Dobio je brojne nacionalne i međunarodne nagrade, od kojih Grand Prix za slikarstvo 2014. od Fondacije Simone i Cino del Duca, pod pokroviteljstvom Akademije umjetnosti Francuskog instituta.

  

 
O nama Publikacije Bienale Međunarodni susreti Novosti Izložbe Biografije Kontakt
Sva prava pridržana © Galerija Kula 2009
Galerija kula
Povratak na pocetnu stranicu Pošaljite nam e-mail
English Hrvatski
Gerard  Titus-Carmel

Gerard Titus-Carmel